Instagram algoritmer - slik fungerer de

unsplash-image--UsJoNxLaNo.jpg

Nylig gikk Instagram ut med mer informasjon om hvordan appen fungerer, og hvordan algoritmen bestemmer hva du får se på din Instagram.

Så, hvordan bestemmer algoritmen hva du får se først på Instagram? Hvorfor får noen av innleggene dine flere visninger enn andre? Sannheten er at det finnes flere algoritmer, ikke bare en. Reels, feed/stories og explore har alle egne algoritmer basert på hvordan folk bruker funksjonen.

Eksempel: På explore funksjonen vil vi oppdage noe helt nytt. Derfor bruker Instagram andre rangeringer her enn på stories, hvor vi helst vil se venner og kjente. 

Slik fungerer algoritmen på feed og stories: 

I feed og stories vises i hovedsak innlegg fra de du allerede følger, med noen få unntak (annonser etc.) Her er de viktigste signalene algoritmen plukker opp før den skal vise deg innhold, i kronologisk rekkefølge.

Informasjon om posten. Alt fra engasjement til mer generell data som lokasjon. 

Informasjon om hvem som postet. Kan denne kontoen være interessant for deg? Hvor mange ganger har andre personer samhandlet med innholdet til aktuelle kontoen? 

Din aktivitet. Hva er interessant for deg, hva har du likt/kommentert på tidligere. 

Hvem samhandler du med? Det du kommenterer, liker og lagrer viser hva du engasjerer deg i. 

unsplash-image-i_xVfNtQjwI.jpg

Slik fungerer algoritmen på explore 

Explorefunksjonen på Instagram skal hjelpe deg å oppdage nye kontoer. For å finne et utvalg poster de kan vise deg i Explore ser de første på hva som mest sannsynlig vil interessere deg. 

Eksempel: Du har likt en rekke bilder fra en kokk i Bergen den siste tiden. Da ser Instagram på hvem andre som har likt den sammen kokken sine bilder, og deretter hvilke andre kontoer de er interessert i. 

Når Instagram har samlet innhold de mener er interessant for deg blir innholdet rangert etter hvor interessant de tror det er. På toppen troner det innleggene de tror du har mest interesse av. 

Dette er informasjonen algoritmen i explore bruker for å finne innhold til deg, i kronologisk rekkefølge: 

Informasjon om posten. Hvor populært er innholdet. Likes, deling, kommentarer og lagring. Dette rangerer mye høyere i explore enn feed/stories. 

Dine tidligere samhandlinger med kontoen. Mest sannsynlig har du aldri samhandlet med kontoen tidligere, men dersom du har likt/kommentert etc tidligere gir det en god indikasjon på at dette kan være interessant for deg. 

Din aktivitet. Hva har du likt og kommentert tidligere? Hvordan har du samhandlet med innlegg i explore tidligere? 

Informasjon om hvem som postet. Kan denne kontoen være interessant for deg? Hvor mange ganger har personer samhandlet med innholdet til aktuelle kontoen? 

unsplash-image-xv7-GlvBLFw.jpg

Slik fungerer algoritmen på reels

Reels er skapt for å underholde deg. I likhet med explore vil det meste av innholdet her være fra nye kontoer du ikke følger. Fokuset er som nevnt på å underholde deg, hvor sannsynlig er det at du vil se hele filmen, er det sannsynlig at du vil trykke deg videre på musikken? Like, dele m.m.

Dette er informasjonen algoritmen i reels bruker for å finne innhold til deg, i kronologisk rekkefølge: 

Din aktivitet. Hvilke reels har du likt tidligere, kommentert og engasjert deg i? Dette hjelper Instagram å forstå hva som er relevant for deg. 

Dine tidligere samhandlinger med kontoen. Mest sannsynlig har du aldri sett kontoen før, men dersom du har engasjert deg hos den før vil den rangere høyt. 

Informasjon om reel. Dette er informasjon om innhold, pixel, musikk, lengde, engasjement m.m. 

Informasjon om kontoen som postet. De ser på populariteten til selve innholdet, ikke nødvendigvis størrelsen på kontoen som publiserer. Det er ikke bare de store kontoene som dukker opp her, men alle med godt innhold får muligheten til å finne nytt publikum med reels.

Var dette nyttig? Instagram lover å dele mer informasjon fremover, så det blir spennende å følge med. Vil du lese hele artikkelen fra Instagram finner du den her.



Forrige
Forrige

Tips til innhold på sosiale medier - september